2014-10-13 – Ordföranden

En reflektion efter några månader i Nak Muay Varberg

Jag med flera hade under en ganska lång tid funderat på vad som var roligt med Thaiboxning och hur man skulle kunna utvecklas mer i ämnet.

Det hela slutade med att vi ville ha en förening som satsade på kvalitet och inte kvantitet och där alla skulle få personlig hjälp för att kunna utvecklas så bra som möjligt och att ” fightern är i centrum ” som gäller.

När vi i mitten av våren bestämde oss för att köra igång, så stod ett av de största problemen kvar att lösa och det var en bra lokal att träna i och då har vi krav på bra luft , rejäla ytor för omklädnings samt duschutrymme.

Det löste sig dock väldigt snabbt och vi kunde hyra in oss på nuvarande adress. Därefter gällde det att fixa träningsmattor , mittsar och säckar. Även detta löste sig fort med hjälp av en välvillig hyresvärd och sponsorer som var villiga att satsa på oss.

Från början var känslan att vi skulle kanske vara ett 15 tal personer som skulle köra på hårt med träning , dock ändrades detta snabbt då intresset var mycket större än vad vi hade kunnat ana.

Vi gjorde då upp schema för träningar där målet är att vi skall ha så många träningstillfällen som möjligt så att man kan utvecklas så snabbt som möjligt. Då vi har en lokal som är tillgängligt på dygnets alla timmar, schema lades även träning på förmiddagar ( vilket varit populärt ).

Vad det gäller tävlingar är det alltid svårt att starta upp en ny förening med allt vad det innebär med mycket administrativt jobb. Men i vilket fall så är föreningen medlem i svenska muaythai förbundet vilket möjliggör att vi får tävla i sanktionerad tävlingar.

Veckan som gick så tävlade Mats som första tävlande för klubben och vann med 3-0 i siffror och även Mitchell gick match i Thailand ( med fulla muaythai regler ) och vann på knock out i första ronden. Så detta talar sitt tydliga språk att vi har en hög klass på fighters och tränarna i föreningen.

Så jag vill tacka alla som sliter hårt på träningarna och tränarna som ställer upp alla dagar i veckan och sist men inte minst våra sponsorer som trodde på oss i början och var villiga att satsa på oss.2014-10-13 –  Tävling 4/10 Lomma.

Då var det dax för tävling och ifrån Nak Muay Varberg var det Mats som skulle fightas sin första match i -71 kg D klass.
Tävlingen gick av stapeln i Lomma i skåne och arrangör var Frontier . Resan ner och invägningen gick bra, Mats vägde in på 70 kg och hans motståndare blev Marcus Skoog ifrån FMT Göteborg.

Tävlingen gick i en stor idrottshall med ring på ett podium vilket gjorde att det hela såg mer professionellt ut.

Efter den obligatoriska massagen och uppvärmningen så var det dax för match ner 14 och Mats skulle upp.

Coacher för dagen var jag ( Becker ) samt Laser.
Första ronden kör igång och Mats öppnar upp i ett stabilt tempo och sätter i stort sett alla sina tekniker och träffar med hårda knän i clinchen. Rond vinsten går till Mats.

Andra ronden kör igång och nu har hans motståndare ökat tempot avsevärt och slår tillbaka och i mitten av ronden ser det ut som att Mats börjar bli trött och hans motståndare tar in mer och mer, men även denna rond går till en trött Mats.

Tredje ronden drar igång och nu är Mats trött efter all clinch och hans motståndare försöker utnyttja detta och sätter en del sparkar och även något svep. Mats kämpar på så gott han kan men är mycket trött och denna rond går till motståndaren.

Matchen är slut och domslutet ljuder 3-0 till Mats som vinner en välförtjänt seger.

Extra kul att ett gäng varbergare reste ner och hejade på, sånt är alltid uppskattat.